Щастя згублені ключі.
Якби їх знайти хутчій!
Пошукати в лісі, в полі,запитать, зустрівшись,
Ти горою,
Доле, йшла,чи мої ключі знайшлаз золотими обідками?
Щоб пізнати, що ті самі,там намітку під кісникнакарбовано з весни.
Чом я пояс попустила?
Не інакше — вража сила.
Чом цяцькований обручне тулила
Посміхнеться оком
Довгі, довгі луки поляі темніший ночі гай.
Як згубила, то й шукай!”