Наїхали
Й молодик за ними;
Вони собі пішли в
З батьком розмовляти;
А я в його, молодого,
В того чорнобривця,
Беру коня, та й нічого
Веду до криниці.
Кінь утомлений,
Розкуті, розбиті,
Сіделечко
Зопсуте,
Скажи, коню, до кого
Ви так нагло
До якоїсь
Всю ніч
Чи ти ж, коню, будеш пити3 нашої криниці?
Чи буде та
Сей рік молодиця?»4 мая 1860,
Пб