Згинув шляхтич Суходольський,
Вже в костьолі тіло,
І з-під небка ксьондз
Поглядає сміло.
Далі мову зачинає,
Тільки не по-польськи,
Зачинає по-латині:«Ubi Suchodolski?»
І поглянув ще навколо:«Ubi
Далі ще раз кругом глянув:«Ubi
Аж п’яничка їден слухав:«Ubi» все та «ubi»,
Далі й каже:
Знаєш, ubi?
У чортовій губі!»«Lżesz, gałganie! ** Він у бога!
Ксьондз відповідає.
Враз з святими його
І на арфу
А п’яничка похилився,
За ліхтар
Та не знаю, хто з нас gałgan,
Сміло обізвався,
Бо покійник не знав того,
Як і дудку взяти,
Та де йому перед
Ще й на арфу грати?»___________________________* Де Суходольський? (лат.) — Ред.** Брешеш, негіднику! (польськ.) — Ред.