Біжить дівка; в руках курка,
Сито під пахвою.
Аж дивиться —
Козак під вербою.
Розпалилася дівчина,
Гвалтом чогось хоче:
То підійде, то
Козакові в очі.
То пуститься утікати,
То знов
Та чого ж ти утікаєш?»
Козак
Який змисний!..
Утікаєш!..
Еге!..
Не втікати?!
Я вже бачу, що ти хочеш!
Бодай не
Та дурна ти!
Втекла б курка!
Як тут що
Який змисний!..
Втекла б курка?!
А ситом
Не знав козак, що робити,
Сама
Козак живо видер курку,
Ситом накриває.
Кладе дівку під вербою,
Зміряв, як
Пішла дівка дорогою
І не нахвалиться…