До кого говорить?
Блок у могилі.
Горький мовчить.
Рабіндранате-голубе!
З далекої Бенгаліїприлинь до мене на Вкраїну.
Я задихаюся, я гину.
Я покажу тобі такії речів однокласовій ворожнечі.
Я покажу всю фальш, всю цвільпартійно-борчих породіль.
А братні зуби?
Дружній зиск?
Гнучка політика, як віск.
Коли б були це генерали,ми б знали, що робить.
А в тім то й річ, що це
Рабіндранате-голубе,та де ж той серп нам, молот і лани?
Рабіндранате-голубе,од достоєвщини звільни!
До кого говорить?
Блок у могилі.
Горький мовчить.(1925)