Я дививсь учора ввечері на
З якої зійшов льод.
Пожар на заході давно вже
І прийшов вечірній пароход.
Давно не бачив відблисків
Що стовбурять так густо на воді.
Лягають тіні в бухті плинів
І миготять на тінях блиски золоті.
Вслухавсь у пісню серед хмурої
Впивав її з нерухомо-м’яким повітрям.
Ніч.
Гори.
Темна в огниках бухта
В теплих хвилях поволі плинучого вітру.16.
I. 1916.
Владивосток