Он не п’ються пива-меди,
Не п’ється вода,
Прилучилась з
У степу біда.
Заболіла головонька,
Заболів живіт,
Упав чумак коло воза,
Упав та й лежить.
Із Одеси
Завезли чуму.
Покинули товариша,
Горенько йому.
Воли його коло
Понуро стоять.
А із степу
До його
Ой не клюйте, гайворони,
Чумацького трупу,
Наклювавшись,
Коло мене вкупі.
Ой полетіть, гайворони,
Мої сизокрилі,
До батечка та скажіте,
Щоб службу
Та за мою грішну
Псалтир прочитали,
А дівчині
Скажіть, щоб не
Друга половина 1848,
Косарал]