І спродалась, й скупилась, та й додому,
Окрай дороги стежкою
А на обличчі
Цвітуть два маки тихомолоді.
В одній руці корзина базарова,
І на другій дитина
Дощу набрала хмара
На неї й на дитину з-за села.
По крапельці, по краплі, по
До маку, до маківоньки, до
А ми собі малі та
Ідем додому в звечоровий час.
То буде сон… І нам присниться
А тату — ми, стежиною
А хаті — хата, нашій хаті —
Під крапелиною хмарини уночі.1974