Са тридесет својих љета
у одбрану браће стаде.
Бранио си Православље
за Србију срце даде.
Ниси хтио као други
музиканти да те прате.
Дошао си бранит´ браћу
за Србију паде, брате.
А мајци је жеља била
да пред кућом скупи свате,
није јој се испунила
за Србију паде, брате.
Православљу суђено је
брат за брата да погине,
твоје срце у нашима -
о, Рајевски, храбри сине!
И док данас руске липе
мирис шире по Србији,
свједоци су цијелом свијету
да смо увијек браћа били.