Готична ніч.
На небі, як у книзі,
Механіка виконує закон.
Холодний місяць — лисий метафізик
Обчислює народження і скон.
Та вслухайся: оцей нічний
Зітхає глибиною темних
Симфонія, а не прозорий
Замерзлий в нерухомо синій кризі!
Ударами припливів і
Здіймає груди вічний
І в скелі б’є.
І космос, як пеан,
Гримить в безкрай. Ні, ще ніхто не
Твоєї формули.
І марно в безмір
Крильми кістястими ширяє Люцифер.