Ви знаєте?
Прекрасний краєвид з гори Батиєвої.
Ви, певне, не були там ніколи?
Не гуляли по сніго-білому полю?
Ми вас запрошуємо —наберіться бажання сміливогоі приходьте до нас.
У нас тут доволівесело.
Звичайно, до нас не заходять автомобілі
Але почуваємо ми себе зовсім добре, справді.
Ах, як тут гарно!
Як тут симпатично й ріжнобарвно!
Люди ми сильні, молоді, сміливі —не боїмось нікого й бажаємо усім добра.
Коли хочете — ми не заздрим і Батиєві,бо нам дуже вдячна ця прекрасна гора.
Будьте ж такі добрі,не дивіться, як на звірів, на нас —довірливо й доброзичливо, захопивши “трості”, —самі побачите, як у нас прекрас-но — приходьте до нас у гості!7.
I. 1914.
Київ