Година НОВА већ је на прагу
осећамо је на снежном трагу,
донеће свака бољитак свима
и прегршт здравља, да га свак`има.
Нова чим прође, ето га Божић,
ах, тада се роди Исус Христос,
затим Богојављење и Свети Јован,
Савиндан и права српска присност.
Сретење, Трифун и Три Јерарха,
Младенци, Цвети и Благовести,
најаве Васкрс Господа Христа,
Светог Антипу и нове вести.
Ђурђевдан, Марковдан, Јеремија
поздраве Спасовдан и Успење,
ту су Видовдан, Ивањдан, Петровдан,
Свети Илија и Преображење.
Велика и Мала Госпојина
претходе Крстовдану и Светој Петки,
за њима долази Свети Лука
и други празници – именом ретки.
Новембар је месец препун слава:
Митровдан, Ђурђиц, Аранђеловдан,
за њим су Ваведење и Столпник,
Андреј Првозвани и Никољдан.
И тако редом – славе се нижу
док се заврши година СТАРА,
а потом следи све од почетка
што људе крепи, увек одмара.