Палкого сонця промені
На кладовище сиплються, мов стріли,
На те каміння, що вкрива могили,
Де правовірні сплять, піддані божі.
Ні квітів, ні дерев, ні
І серед пустки, наче на сторожі,
Стоїть гробниця.
Ті, що в ній спочили,
Навіки в ній своє імення скрили.
З чужого краю тут співці
І тіні бранки любої шукали,
Витає ж тута інша тінь, кривава:
Ні, тута не лежить краса гарема,
Марія смутна чи палка Зарема,
Тут спочива бахчисарайська слава!