Кличе хлопець:— Чуєш, татку!— Чого тобі, синку?— Я знайшов у себе в книжці цікаву картинку.
На картинці людський мозок.
Череп ніби
Так чого в людини мозок геть увесь пом’ятий?
Батько глянув, посміхнувся:— Тут ясна картина.
Як народиться, синочку, на цей світ людина,
То вправляють і вправляють їй “мозги” потрошку,
Доки стане в неї мозок схожим на гармошку.